24. joulukuuta 2015

Punakultaa kynsillä | Rauhallista Joulua!

Heipparallaa! Taas on vuosi vierähtänyt, enkä voi käsittää, että reilun viikon päästä mennään jo vuoteen 2016. Tähän vuoteen 2015 on valitettavasti mahtunut enemmän kyyneleitä kuin ilon hetkiä, mutta kaikesta ollaan selvitty ja tullaan selviämäänkin. Aaton vietän perheeni kanssa, ja maailman ihanin ja rakkain pieni veljentyttöni tulee kylään. En voi uskoa sitäkään, että vuoden päästä tähän aikaan tuo pieni tyttö on jo lähes kaksi- ja puolivuotias, varmasti silloin jo tallustelee ja höpöttelee pukille!
Jouluumme ei kuulu sen kummempia traditioita. Aamulla keitetään riisipuuro, jonka jälkeen käydään yleensä haudoilla viemässä kynttilät. Joulurauhan julistuksessa emme ole käyneet enää moneen vuoteen vaikka nurkilla asummekin, sillä pidämme mieluummin rauhallisesta olosta kotona - julistusta televisiosta seuraten - kuin ruuhkaisasta keskikaupungista. Ruokailut ja kahvittelut meillä menee hieman hassusti, sillä veljeni perheineen tulee kylään yleensä iltapäivän aikana, jolloin juomme kahvit ja glögit. Vasta myöhemmin kun "vieraat" ovat lähteneet omaan joulunviettoonsa, syömme jouluaterian. Ja koska kaikkia kuitenkin kiinnostaa jostain syystä joulupöydän antimet (:D), meillä on perinteisten laatikoiden sekä kinkun lisäksi salaatteja, hapankorppua, joululimppua ja rosollia.

Ruuan jälkeen kellon lähestyessä viittä-kuutta, on ollut tapana aukaista paketit, tosin emme enää aikuisten kesken ostele toisillemme juurikaan lahjoja. Olemme sopineet, että ensisijaisesti lahjomme lapsia, mutta aikuisille voimme ostaa jotakin pienen budjetin lahjoja, kuten konvehteja tai vaikka pyjaman. Tänä vuonna pyysin toista vanhempaani tilaamaan minulle hiusharjan jonka pitäisi suoristaa hiukset, ja laitoimme sen yhdessä tilaukseen. :D Onneksi se ehti perille aatoksi, sillä olimme hieman myöhässä liikenteessä.
Perheen kesken vaihdettavien pikkupakettien lisäksi olin taas tänä vuonna sopinut muutaman blogiystävän kanssa että vaihdamme tietyn summan arvoiset paketit, ja minua odottaakin kuusen alla (tarkassa syynissä tosin, sillä meillä on eräs karvainen nelijalkainen, joka rakastaa lahjapakettien, ja etenkin lahjanarujen järsimistä...) Fanin, Mallen sekä Anrin paketit avaamistaan.

Loppuillan vietämme teeveestä joululähetyksiä katsellen ja paketteja ihmetellen. Ja myönnettäköön, että jouluna possuttelemme illallakin (ja ehkä yölläkin vielä...) kinkun kanssa, on se vain niin älyttömän hyvää ja kruunaa joulupöydän.
Ai niin, ylemmässä kuvassa on viime vuotinen hyasintti, se on aivan ehdoton joulukukka. Sen tuoksu on jumalainen ja vie ajatukset kauas lapsuuden jouluihin.

Miten teillä vietetään aattopäivää?

Halusin tähän samaan postaukseen vielä kynnetkin, joten menkööt samassa rytäkässä. :D Lähdin liikkeelle siitä, etten tiennyt mistä lähtisin liikkeelle. Inspiroivat lähtökohdat ennenkaikkea, tiedättehän. :D Halusin kuitenkin kynsille selkeästi joulua, joten valkkasin hyllystäni testaamattoman China Glazen Peppermint to be:n, joka nousi muuten samantien ihan selkeästi The Joululakaksi. Siis aivan mielettömän upea tapaus! Tismalleen joulunpunainen lakka jossa on runsaasti kultaista shimmeriä. Oooooh mii loooov! Sitten sain päähäni idean, että olen kuin Sveta Sanders konsanaan (tai vaihtoehtoisesti Malle konsanaan tässä postauksessa) ja leikkelen punaisten kynsieni koristeeksi kultaisia glitterkolmioita. Väärin. Sudin KBShimmerin kultaglitteriä (arvatkaa muistanko lakan nimeä ja jaksanko taaskaan nousta täältä pehmoisen sängyn syövereistä tarkastamaan sitä...)  leivinpaperille ja odottelin kiltisti monta minuuttia sen kuivumista. No eipä se kuivunut millään, joten sutaisin kerroksen pikakuivattajaa sen päälle, that will do. No ei suinkaan! Glitterlakka imaisi Sechen itseensä kuin Janoinen Saharassa, ja taas sain odotella kuivumista - tällä kertaa sekä alimman glitterin että mystisesti kadonneen Sechen. Puolen tunnin päästä kun kokeilin kevyesti sormella joko tämä glittermuhennos (jolta se siinä vaiheessa näytti...?) olisi jo kuivunut, vastaus oli jälleen kieltävä. Siinä vaiheessa päätin viskata leivinpaperinpalan lakkoineen päivineen hevon sinne, ja keksiä jotain muuta.
Ja se jotain muuta tuleepi tässä!


Muistin että kävin pari viikkoa sitten Mi Nailsissa, josta tarttui mukaan ihan älyttömän ihana arkillinen Milvin kultaisia siirokuvia, ja niiden kanssa ei voi koskaan mennä pieleen! No okei, kyllä voi, mutta tällä kertaa ei onneksi mennyt. :D Huomasin huvituksekseni, että vieressäni pöydällä oli sattumalta jäänyt pala joulukortteihin käyttämästäni askartelukartongista, jossa on muuten aika lailla samanlainen kuosi! Liekö aivoni jotenkin siitä inspiroituneet.. :D


Nuo kultaiset siirtokuvat sopii mielestäni lakkaukseen ihan mielettömän kauniisti ja tuo jotenkin ehkä hieman arvokkuutta kynsille. Luulenpa, että ostan vielä uudelleenkin samanlaisen arkin, sillä siitä ei jäänyt jäljelle kuin pieni nurkkaus. :D

Tämän kuvan myötä toivotan...


Muistakaa herkutella kinkulla ja suklaalla, joulu on kerran vuodessa vaan!

xoxo, Katri

20 kommenttia:

 1. Hyvää joulua myös sinne! ♥

  VastaaPoista
 2. Juhlavan kauniit kynnet. :) Hyvää joulua!

  VastaaPoista
 3. Oikein hyvää Joulua myös teille ♡

  VastaaPoista
 4. Mä en malta kohta enää odottaa ton sun paketin avaamista :). Hyvä tuuri muuten, ettei ne Sveta-kynnet onnistuneet, koska nää on ihan sairaan kauniit! Mun on ehkä pakko saada tää lakka, koska mulla ei ole mitään tällaista. Ihanaa joulua sinne teille murunen <3.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mäkään malta oottaa sun pakettia! ♥
   Ja voi kiiiiitos! Munkin mielestä nää oli kyllä aika (vahingossa) onnistuneet. :3 Ja kyllä - sun pitää ehdottomasti hankkia tää lakka!
   Kiitos toinen murunen, ja ihanaa ja lämpöistä joulua teille myös. ♥

   Poista
 5. Upeat ja rauhallista joulua

  VastaaPoista
 6. Upea lakkaus :) hyvää joulua!

  VastaaPoista
 7. Oikein hyvää joulua sinnekin!

  VastaaPoista
 8. Oikein upeat joulukynnet. <3 Ihastuin tuohon lakkaan samantien!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos muru. ♥ Ja tuo lakka on kyllä ihan mieletön!

   Poista

Kommentti? ♥

Please feel free to comment me also in english! ♥