31. joulukuuta 2015

Vuoden 2015 viimeiset kynnet & haaste || Hyvää Uutta Vuotta!

Hellou! Huomasin tuossa jokunen aika sitten, että olihan mulla vielä varastossa yhdet jouluiset kynnet, eli vielä yksi jouluinen postaus saadaan tähän vuoteen, mutta sitten ne ovat kyllä taputeltu. :D Mietin usein mitä ihmettä kirjoittelisin postaukseen, jossa esittelen vain lakkailemani kynnet, mikäli niissä ei ole mitään sen kummempaa kerrottavaa tai kommelluksia. Siksi ratkaisinkin ongelman tässä postauksessa näpyttelemällä samalla BunnyTailNails -blogista nappaamani haasteeseen vastaukset. Ohessa siis kuvat ennen joulua tekemistäni kynsistä (kolme ensimmäistä kuvaa). Käytössä oli ihan mielettömän upea China Glazen joulukokoelman kultaglitterlakka (joka muuten peittää täydellisesti kahdella helpolla kerroksella... ) Counting Carats ja punaiset kukkadecalit, jotka kai sitten saivat esittää joulutähteä. :D


Yleistä lakkaamisesta

Kuinka usein lakkaat kyntesi?
Vaihtelee ihan älyttömästi! Joskus saatan lakata kerran päivässä, joskus kahdesti päivässä ja joskus saatan olla kaksi viikkoa nakukynsillä. :D Tosin nakukynsikausina yleensä tykkään laittaa nudea tai kirkasta lakkaa kynsiin jotta ne olisivat edes vähän kestävämmät, etenkin näin talviaikaan.

Kauanko kulutat aikaa yksien kynsien parissa?
Tämä myös vaihtelee sen mukaan kuinka suurta taideteosta yritän kynsilleni väkertää. :D Yksiväriset lakkaukset tulee aika helpolla, ehkä kuivatteluineen päivineen puolisen tuntia? Mutta koristelujen kanssa keskimäärin kaksi tuntia. Joskus teen kuivatusvälissä jotain muuta, katselen vaikka telkkua, eli jos se lisätään aikaan, varmaan joku 2-3h?


Mikä sai sinut aloittamaan lakkaamisen?
Olen muistaakseni vastannut samaan kysymykseen joskus ennenkin blogissani, mutta kerrottakoon nyt vielä toistamiseen. Opiskellessani lähihoitajaksi muutamia vuosia sitten näin luokkakaverillani aivan mielettömän ihanat hopeiset glitterkärkiset kynnet, ja paloin halusta tietää missä hän on käynyt ottamassa ne. Kaverin kertoessa että hän teki ne itse itselleen ihan kynsilakoilla, aukeni minulle täysin uusi maailma, ja siitä se ajatus sitten lähti... :D Olen toki aina tykännyt lakkailla kynsiäni mutta en jotenkin nuorempana ymmärtänyt, että pelkät kynsilakat riittää kauniisiin manikyyreihin, ei siihen tarvita geeliä tai akryyliä. :D Hassua.

Mikä sai sinut jatkamaan lakkaamista?
Se, että jotenkin tajusi että ei se olekaan oikeastaan niin älyttömän vaikeaa ja itse kun tekee niin... noh, niin. Lisäksi mahdollisuudet on rajattomat puhumattakaan siitä että lakkauksia voi vaihtaa vaikka tunnin välein jos miellyttää, eikä tarvitse äheltää geelien ja akryylien kanssa. Sitäpaitsi olen nopeasti kyllästyvää sorttia niin on ihanaa kun yksiä lakkauksia ei ole pakko katsoa liian kauan. :D


Mikä on parasta kynsien lakkaamisessa?
Ehdottomasti se (harvinanen...) tunne kun onnistuu! Se on ihan mielettömän palkitsevaa ja kauniit kynnet saa kyllä mielialan nousemaan kertaheitolla! Jos oltais WhatsAppissa, tähän tulis nyt se keltainen hymiönaama jolla on punaiset posket ja joka hymyilee nääääin leveästi.

Mikä kynsien lakkaamisessa ärsyttää?
No siinä sitten taas päinvastoin ärsyttää juurikin se kun mikään ei tunnu onnistuvan! Joskus pelkkä leimaaminenkin vaatii kuun ja tähtien oikeaa asentoa. Lisäksi huonolaatuiset lakat, päällyslakka joka levittää leimat tai kutistaa lakkausta... Se että just kun on saanut lakattua, tölväisee sormen jonnekin. Se, että luottotuotteesi valmistus tai myynti lopetetaan. Se, että ns. "tavalliset" (eli ne joihin ei ole lisätty esim. mansikan tuoksua) kynsilakanpoistoaineet löyhkäävät niin pahalle että niistä saa päänsäryn. (Näitä luetellessa tulee mieleen miksi hitossa edes harrastan tätä? :D Onneksi plussat on joka tapauksessa suuremmat kuin miinukset. )

Missä lakkaat kyntesi?
Lakkaan kynsiä yhdistetyllä työpöytä-kynsipisteelläni. :D Kirjoituspöydällä siis, jossa nököttää tietokone ja muutama kynä ja paperilappunen, mutta myös runsain mitoin kynsisälää ja tietysti ympäröivät seinät joilla komeilee rakkaat kynsilakkahyllyni.


Välineet ja tekniikat
Mistä lakkailun välineestä et luopuisi?Hmm, luulenpa että en luopuisi leimaluvehkeistä (Hups, kirjoitin ensin vahingossa keimailuvehkeet! Nepäs ne olisivatkin vasta jotakin...) - minulla on niihin kai jonkinlainen viha-rakkaussuhde. :D Ai hyvänen aika ja tietenkin pikakuivattaja! Seche Vite on vaan ihan parasta ever. Muutenkin laadukas päällyslakka on mielestäni jokaisen lakkauksen a ja o, ilman sitä ei lakkausta vaan saa näyttämään yhtä kauniilta ja lasimaiselta.

Mikä on lempitekniikkasi?
No varmaan se leimaus, mutta myös liukuvärejä on hauska tehdä! Niin, ja nyt olen ihan parin päivän sisään innostunut leimadecaleista kun sain yhden sellaisen onnistumaan suoraan stamperin päähän! Jee! Saa nähdä innostunko siitä niin että voisin mainita sen yhdeksi lempitekniikakseni. :)


Mitä tekniikkaa et ole vielä kokeillut, vaikka haluaisit?
Sitä, jossa Sveta Sanders leikkelee kuivuneesta glitterlakasta kolmioita ja asettelee ne kynnelle mustan lakan päälle. En vain ole vielä kertaakaan onnistunut saamaan glitterlakkaa kuivumaan minigrip-pussin pintaan. Hiljaa hyvää tulee. Tuleetulee.

Mitä tekniikkaa et osaa tai halua käyttää?
Tekniikoita joita en osaa, on varmaan satoja, mutta en jotenkin ole saanut fiilistä vesimarmoroinnille. Onhan ne ihan hauskan näköisiä, mutta jotenkin... kaikki se vaiva. Why to bother?


Miten lakkaat kyntesi, jos on vain vähän aikaa?
No toki mahdollisimman simppelisti. Riippuu siitä miksi on vähän aikaa, olenko esimerkiksi menossa johonkin. Ja taas se, mihin olen menossa, vaikuttaa siihen millä lakalla sudin menemään. Jos vaikka extempore illanvietto, saatan lakata jotakin helposti peittävää ja nopeasti kuivuvaa glitteriä, mutta jos tilaisuus on virallinen, jokin huomaamaton cremesävy lienee sopivampi. Usein tällaisiin hetkiin käytän IsaDoran cremelakkoja joissa on mielettömän hyvä levittyvyys ja peittävyys. Lisäksi se kuivuu nopeasti ja jättää kauniin kiiltävän pinnan.

Mistä saat ideat lakkauksiisi?
Hmm, mistä tahansa! Jos olen nähnyt jollakin muulla ihanat kynnet, saatan apinoida ne (ja tottakai myös kerron keneltä ne olen matkinut, mikäli postaan ne somekanaville). Useimmiten kuitenkin valitsen vaan itseä miellyttävän lakan ja vailla mitään ideaa alan sutia sitä kynsilleni, tulee mitä tulee. :D Joskus taas saan inspiksen esimerkiksi hauskoista decaleista tai netissä kiertävistä haasteista. Niin, ja kaikenlaiset kuosit inspiroi myös!


Mikä on uusin villityksesi?
Varmaankin ne leimadecalit, jos nyt opin niitä kunnolla tekemään. :3

Mainitse kolme must have -tuotetta tai huippulöytöä kynsitarvikelistallasi?
Pikakuivattava lakka, löllöstamperi (muistaakseni jostain ebaysta joskus ihan randomisti tilattu, eli ei aavistustakaan minkä merkin tai brändin leimasin se on, mutta se on ainoa jolla saan leimat onnistumaan!) ja kolmannen jätän mainitsematta tässä, sillä siitä on tulossa oma postauksensa, enkä halua paljastaa sitä vielä. ;) Mutta vinkiksi sen verran, että on testituote Born Pretty Storelta, enkä ole ennen törmännyt vastaaviin!


Kynsilakat

Millä lakoilla lakkaat mieluiten?

Hmm, en ole millään lailla merkkirajoitteinen, eli moneltakin merkiltä (myös niiltä "halpiksilta") löytyy tosi hyvälaatuisia ja kauniita lakkoja. Toki yleispätevänä sääntönä voisi sanoa, että mieluiten lakkaa vaivattomasti levittyvillä lakoilla, mutta se lienee kaikille aika itsestäänselvyys.
Jos erilaisista sudeista puhutaan, pidän sellaisista hieman pyöristetyistä ja suht' leveistä sudeista, sopivat parhaiten oman kynteni muotoon.

Millä lakoilla et niin välittäisi lakata?
Sellaisilla, joissa on sysisurkea suti!
Kuinka monta kynsilakkaa omistat?
En ole laskenut piiiitkään aikaan, mutta uskaltaisin väittää, että jossain neljänsadan hujakoilla mennään.
https://scontent.cdninstagram.com/hphotos-xtp1/t51.2885-15/s640x640/sh0.08/e35/11887056_1617729895183469_373682810_n.jpg
Mitä merkkejä omistat?
Hyvänen aika, pitääkö ne kaikki nyt listata tähän? No, kokeilen tässä nyt kylmiltään muistella suurimman osan: China Glaze, Color Club, OPI, IsaDora, Gina Tricot, Wet'n'Wild, Flormar, Golden Rose, Essence, Essie, Glam Polish, CupCake Polish, Cuccio, Orly, Gosh, Lumene, Models Own, Dance Legend, Jordan, Shimmer Polish, Depend, Sinful Colors, Yes Love, Kicks, H&M, ELF, Dermosil, F.U.N Laquer, Avon, Coral, Viva La Diva, LeChat, Rimmel....... on noita varmaan muitakin mutta aivot ylikuumenee jos miettii vielä. :D

Mikä on lempilakkamerkkisi ja miksi?
Hmm, en voi kyllä sanoa vain yhtä merkkiä, sillä kuten aikaisemmin johonkin toiseen kysymykseen vastasinkin, niin valtavan monella merkillä on sekä todella laadukkaita, että aivan sysisurkeita lakkoja. Tykkään hirveästi Color Clubista, China Glazesta, IsaDorasta ja Golden Rosesta. Mutta rakastan kaikkia yksilöitäni.


Kuinka usein ostat lakkoja?

Aina silloin, kun on joku erityinen himotuksenkohde ja rahatilanne sallii. Joskus jos on ylimääräistä rahaa (like...ever), on kyllä ihana vaan selailla ja oikein etsimällä etsiä ihania lakkoja shoppailtavaksi! Harmi, että sellainen ihme kuin ylimääräinen raha on omalla kohdalla niin hiton harvinainen.

Mitä alus- ja päällyslakkaa käytät?
Aluslakkana on Kissin Diamond Hard ja päällyslakkana lähes poikkeuksetta Seche Vite. :)


Kynsien hyvinvointi

Miten hoidat kynsiäsi?
Leikkaamalla kynsinauhoista ikävät kuivat tikut, ja rasvaamallarasvaamallarasvaamalla! Teen myös kerran parissa viikossa "isomman" kynsihoidon, jolloin mm. työntelen kynsinauhat, buffaan kevyesti kynnen pinnan, viilailen, ja öljyän ja rasvaan. :)

Missä kunnosa kyntesi ovat?
Pakko myöntää, että tämän kuluneen talven aikana kynnet ovat menneet taas huonompaan kuntoon, on lohkeilua ja liuskottumista ja siksi koitan tehostaa rasvaamista ja öljyämistä. Etenkin pakkasella tuntuu, että kynnet voi napsahtaa poikki ihan pienestäkin tönäisystä! Onneksi kynsinauhani rakastavat käyttämääni rasvaa, ja käyttäytyvät siksi mallikkaasti. :3


Kuva googlesta. Lemppari käsivoiteeni.

Syötkö jotain kynsien kuntoon vaikuttavaa ravintolisää?
Lyhyesti ja ytimekkäästi: En. :) Syön kyllä erinäisiä vitamiineja, joilla saattaa olla vaikutusta mm. kynsiin, mutta en tietoisesti syö mitään ravintolisää juuri kynsien kasvun tai kunnon ylläpitämiseksi.

Muut ihmiset

Miten läheisesi suhtautuvat kynsiharrastukseesi?

Pääsääntöisesti hyvin ja kannustavasti. Kehuvat toisinaan kynsiäni, ja kyselevät minulta jos tarvitsevat apua "Kynsitietäjältä". Se on mielestäni varsin hellyyttävää, ja neuvon kyllä mielelläni jos suinkaan osaan. :3 Mikäli joku tätä nyt lukee, haluan kuitenkin painottaa, etten ole millään tavalla alan ammattilainen. :D
Uudet tuttavuudet saattavat ihmetellä, kun (pikkuhiljaa... vähän kerrallaan...) kerron harrastuksestani, sillä olen huomannut, että naisten keskuudessa vallitsee edelleen aika yleinen käsitys siitä, että jos "tekee kynsiä", se tarkoittaa automaattisesti rakennekynsiä. Joskus huvittaa ne hämmentyneet ilmeet, kun kerron että minulla on ihan omat luonnonkynnet, ja lakkaan niitä ihan tavallisilla kynsilakoilla. :)

Arastelen myös kertoa kynsilakkojeni määrää, sillä usein se aiheuttaa ihmetystä, kysymyksiä ja hieman negatiivissävytteistä päivittelyä lakkojeni määrän tarpeellisuudesta.

Mikä on omituisin tai hauskin kommentti jonka olet kynsistäsi saanut?
Ei tule kyllä mieleen mitään erikoista... usein kuulee vaan kehuja ja se tietysti lämmittää mieltä. :3
Joskus päiväkodissa työskennellessäni olin lakannut kynteni oranssilla, ja yksi pikkupoika sanoi, että minulla on noita-akan kynnet. Kuinka suloista. :3


Oletko saanut jonkun innostumaan kynsien lakkaamisesta?
En oikeastaan. Useimmiten saan vain kehuja omista kynsistäni, ja kommentteja ja häpeilyjä siitä kuinka "mun kynnet on tälläset ihan kamalat!" En vain tule ikinä tajuamaan sitä yhtälöä. Ihan kuin me kynsiä harrastavat katsottais toisten ihmisten kynsiä jotenkin negatiivisessa mielessä ja arvostellen? Harrastuksensa kullakin. Ei muakaan hävetä jääkiekkoa harrastavan ystäväni seurassa, että "mä en ole luistellut moneen vuoteen, tosi noloa!" :D Relaaaaax.

Lakkaatko koskaan muiden kynsiä?
Joskus, jos joku pyytää. Täysin vieraan ihmisen kynsien lakkaaminen tuntuisi ehkä hieman omituiselta, mutta ystävien kynsiä lakkaan mielelläni.

Photo from sitronellanails

Kynsien kuvaaminen ja muutama kuva
Millä kuvaat kyntesi?
Käytössä on Canon EOS 1100D, mutta kuvaan ihan automaatilla, sillä olen laiska ja saamaton enkä vain ole jaksanut opetella sen kaikkia toimintoja. :D

Missä kuvaat kyntesi ja miksi?
Toisin kuin moni siellä ruudun toisella puolella luulee (tiedän, että luulette, sillä olen saanut kysymyksiä tästä, haha), en omista lightboxia, sillä se on niin valtava kapistus etten tiedä mihin sellaisen asettelisin tönöttämään, ja toisaalta koen sen myös aika tarpeettomaksi.
Kuvaan kynteni työpöytäni luonnonvalolampun alla, kohdistaen valon kynsiin. Taustalla on yleensä valkoinen suuri kartonki ja... siinä se sitten onkin. Eipä siihen muuta tarvita. Ai niin - asetan kameran yleensä jonkin "korokkeen" (yleensä sellaisen Ikeasta ostamani muistilappukuution) päälle jotta kuvat ei pääse tärähtämään.

Milloin kuvaat kyntesi?
Silloin kun ne ovat juuri valmiit, ja kuivuneet riittävästi, ettei sormien osuessa yhteen lakka pääse töhriintymään.

Laita alle kuva kynsistäsi ilman lakkaa.
Yleensä näiden "käskevien kysymysten" kohdalla minussa herää pieni kapinoitsija, ja tekisi mieli vastata, että laita itte! :D Mutta ollaan nyt tällä kertaa kilttejä ja kuuliaisia ja kaivetaan esille nakukuva. Kas tässä!

Photo from sitronellanails

Laita alle kuva kynsistäsi juuri tällä hetkellä.
Ihan samanlaiset ne on nyt - joskin lyhyemmät - kuin ylemmässä kuvassa, sillä ne ovat lakkaamattomat, mutta katsotaas jos saisin täältä sängynpohjalta napattua jonkun nopean kännykkäräpsyn...


Laita alle kuva kynsistäsi, joista tykkäät paljon. Miksi tykkäät?Näissä on juuri ne värit joita rakastan eniten; Neon keltainen, neon oranssi ja neon pinkki. Toki pidän muistakin väreistä mutta nää on jostain syystä omaan mieleen vain ihan superihanat! Lisäksi leimaukset onnistui tuolla kertaa ihan kivasti. :3


Laita alle kuva kynsistäsi, joista et tykkää yhtään. Miksi et tykkää?
Nää oli vaan jotain niin järkyttävää! :D Värit on ihan karseat, ei sovi ollenkaan yhteen keskenään, ja koko manikyyri näyttää siltä kuin sen olisi tehnyt ala-asteikäinen lapsi.


Huh, olipa haaste! Saa apinoida ken haluaa ja ihan pienenä vinkkinä: Tehkää tämä kahdessa osassa. :D Ihan vain hermojanne säästääksenne.
Ps. En tiedä minkä ihmeen takia blogger päätti vaihtaa tuolla ylempänä fonttia ihan ihmeellisesti, vaikka tekstieditorissa ne on juuri niinkuin pitää. Kuinka ärsyttävää!

Lopuksi haluan vielä toivottaa teille kaikille lukijoille, yhteistyökymppaneilla ja satunnaisille kävijöille Oikein Ihanaa Uutta Vuotta 2016! Olkoon se ihan hiton kiva meilla kaikille. :)

xoxo, Katri

11 kommenttia:

  1. Ihana Pölö, kun kävit kirjoittamassa just nyt tällaisen kivan luettavan, kun odottelen että pauke loppuu <3! Kulutan aikaa koneella ja mikäs sen parempaa luettavaa kuin toisen lakkausharrastus :). Mä en tajua miten saat noin hyviä kuvia ilman valolootaa. Mä just huomasin, että mun päivänvalolamput on himmentynyt ihan kamalasti muutaman kuukauden aikana vaikka se on kalliit ledit. Ottaa päähän, jos joutuu taas ostaan uudet. Mutta se on sitten ensi vuoden murhe se (eli 30min päässä). Mahtavaa uutta vuotta <3!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa Pölö, että oot about ainoa joka tähän kommentoi! :D Ei vaan, kaikki tais olla vain uudenvuoden pöhinöissä.
      Kiva että tykkäät mun kuvista! Ja en mä tiedä, mä vaan kohdistan sen lampun kynsiin? Haha. Joku muukin joskus ihmetellyt samaa. :D
      Ai ne tosiaan himmenee ajan saatossa?! No kun mä olen miettinyt että onko tuo mun lamppu himmentynyt vai himmeneekö mun päässä pikkuhiljaa.. :D Ihanaa että se on lamppu enkä minä! :D Pitää itsekin käydä ostamassa pian uusi ennen kuin tuo pritkahtaa!
      Ihanaa tätä vuotta myös sulle! ♥

      Poista
  2. Hyvää uutta vuotta! Ja kiva oli lukea näitä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämmin kiitos Varieana ja ihanaa alkanutta vuotta sinullekin! ♥

      Poista
  3. Ihana tuo ekan kuvan kultahilelakka. Se on kyllä tosi hämmentävää, kun "normaalit" ihmiset alkaa häpeillä omia kynsiään. En ikinä oikein tiedä, miten siihen pitäisi vastata. Mutta hyvä tuo jääkiekkovertaus. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä ihana mieletön! ♥ Kannattaa ehdottomasti hankkia jos vaan kyllasta tykkää. :3
      Ja joo!! Mä en vain tajua! :D Mulle tulee aina tosi kiusaantunut olo kun ei sekään nyt oikein toimi jos alkaa kehua että onhan sullakin ihan kauniit, krhm... :D

      Poista
  4. Ihanaa uutta vuotta muru <3
    Kiva postaus oli (ja piti muutama muukin postaus luea, kun en ole ehtinyt niitä aiemmin katsoa) ja aivan ihanat nuo joulukynnet (niin tämän postauksen kuin jouluaatto-postauksen) <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos toinen! ♥
      Kiva että oli mieleinen postaus, mietin aina tällaisten vähän erilaisten postausten kohdalla lukeekohan näitä kukaan.. :D Voi kiitos sinä ihana. ♥

      Poista
  5. Hyvää uutta vuotta vielä täälläkin muruseni. <3
    Nuo sun joulukynnet on ihan mahtavan upeat!! Ehkä pakko vähän apinoida? Ja sitten nuo sun valinnat lempikynsiksi/mistä pidät eniten on ehdottomasti mun suosikit myös. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos muru ja sitä samaa sinne myös! ;) ♥
      Oi kiitos! Apinoi ihmeessä! ♥

      Poista
  6. On kyllä kauniit joulukynnet ^.^
    Ja postausta oli mukava lukea, hyvää uutta vuotta myös sinne!

    VastaaPoista

Kommentti? ♥

Please feel free to comment me also in english! ♥