16. joulukuuta 2013

16. luukku / Joulukalenteri

Luukku 16: Turun Kuralan Kylämäki / Isoäidin aikainen joulu
Lähestulkoon jokajouluiseen perinteeseen kuuluu Kuralan kylämäessä vierailu. Harmi vain, että kyseinen "näyttely" kestää vain 16.12 asti eli omaan makuuni hieman liian aikaisin loppuu kun jouluun on kuitenkin vielä reilu viikko. Tunnelmaan pääsisi käsiksi helpommin jos tämä olisi hieman lähempänä aattoa. :)

Netissä Kuralan kylämäen joulusta sanotaan näin:
"
Maalaiskoti valmistautuu viettämään joulua 1950-luvun malliin. Iso-Kohmon emäntä valmistaa jouluruokia ja tuvassa tuoksuvat piparimausteet, lipeäkala ja lanttulaatikko. Salissa koristellaan kuusta ja kuunnellaan radion jouluohjelmaa ja tallivajassa jouluseimi kertoo joulun tarinaa."
Huh, siinä pikkasen kuvia! ;) Mä olen aina oikeastaan inhonnut kaikenlaisia museoita ja vanhanaikaisia juttuja, ne osaa jopa ahdistaa. :D Kurala on ainoa paikka missä käyn jouluisin ihan mielelläni (muut paikat skippaan huolella), joskus myös kesällä on ihan kiva käydä kahvilla kahvilarakennuksessa jonka terassille aurinko paistaa ihanasti. :)

Tykkäättekö te käydä museoissa tai tällaisissa vanhanaikaisissa paikoissa muuten?

xoxo, Katri

6 kommenttia:

 1. joo tommoset vanhanaikaset paikat on yleensä tosi mielenkiintosia, niis on semmoi oma tunnelmansa :) ja museotkin on kivoja toki vähän aiheesta riippuu, ei niinkää taidemuseot tai joku nappimuseo kauheesti kiinnosta mut yleensä ne on tosi kivoja :) ps. on kiva et on paljon kuvia!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihiii, mä taas helposti tosiaan ahdistun museoista mut Kurala on ainoa mist tykkään :) En sielläkään tosin tuntikausia jaksais viettää :D

   Jee hyvä! Mä jo pelkäsin et on liikaa kuvia eikä kukaan jaksa scrollata niitä läpi :'D ♥

   Poista
 2. Tosi harvoin tulee lähdettyä tämmösiin. Omassa kotiseutumuseossa oon pari kertaa käynyt ja se saa riittää. Myös nykyisen kaupungin merimuseossa kävin syyslomalla. Museoissa on aina se oma tuoksunsa, sellanen jännä! :) Historia ei kiinnosta mua muuten pätkääkään! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis ei kans!! Historia... ketä kiinnostaa mitä on tapahtunu joskus 100 vuotta sitten? Ja mitä sitte? Huoh! I feel your pain :D

   Poista
 3. Näyttää oikein kivalle :) Mä oon muutamaan otteeseen käyny vähän tuon tapaisissa paikoissa ja oon kyllä tykänny :) Niissä on se oma "fiilis" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on tosiaan aika ristiriitanen suhtautuminen tällaisiin paikkoihin.. :'D Mutta Kurala on kyllä kiva :) ♥

   Poista

Kommentti? ♥

Please feel free to comment me also in english! ♥